Forberedelser til Langferd

Sesongen 2019 er planen å trene mannskap og lære skipet å kjenne. Selve langferden vil etter planen starte i 2020 – første sesong vil i sin helhet foregå langs norskekysten. Det vil bli en fantastisk sjøreise, med anløp av vakre og kulturhistorisk spennende steder. Vår utrettelige medarbeider Eivind Luthen har allerede i flere år kartlagt aktuelle attraksjoner langs ruten. Et eget planleggings- og logistikkutvalg er også i gang med å se på detaljene her. Som potensiell medreisende vil du naturligvis få beskjed god tid i forvei hva angår ukeetapper, anløpssteder, påmelding, pris osv.

Den planlagte reisen med Saga Farmann - Europa rundt! Hvilken etappe blir du med på?
Den planlagte reisen med Saga Farmann – Europa rundt! Hvilken etappe blir du med på?

Skipet

Skrog inklusive spanter og dekk nærmer seg nå fullførelse. Det er et svært vakkert skip som vokser fram på beddingen i Tønsberg. I øyeblikket har vi 5 – 6 båtbyggere i sving. Blant de største gjenværende arbeidene er bl.a. mast og rigg, samt etter hvert også installasjon av elektromotor. Det er nødvendig bl.a. av sikkerhetshensyn. Men ettersom vi foreløpig ikke har tilstrekkelig med midler til dette, så må vi skride fram langsomt og i takt med økonomien.

Vi er imidlertid i rute til planlagt sjøsetting lørdag den 8. september 2018. Dette blir et høydepunkt under Tønsberg Vikingfestival (6.9-9.9), og som bidragsyter er du naturligvis hjertelig velkommen til å være med både på festivalen og sjøsettingen. Det kommer til å bli spektakulært!